Sarbatoreste Corect Craciunul

"In luna a sasea, ingerul Gavril a fost trimis de Dumnezeu intr-o cetate din Galilea, numita Nazaret, la o fecioara logodita cu un barbat, numit Iosif, din casa lui David. Numele fecioarei era Maria. Ingerul a intrat la ea, si a zis: "Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har; Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei!" Turburata foarte mult de cuvintele acestea, Maria se intreba singura ce putea sa insemneze urarea aceasta. Ingerul i-a zis: "Nu te teme, Marie; caci ai capatat indurare inaintea lui Dumnezeu. Si iata ca vei ramanea insarcinata, si vei naste un fiu, caruia ii vei pune numele Isus. El va fi mare, si va fi chemat Fiul Celui Prea Inalt; si Domnul Dumnezeu ii va da scaunul de domnie al tatalui Sau David. Va imparati peste casa lui Iacov in veci, si Imparatia Lui nu va avea sfarsit." Maria a zis ingerului: "Cum se va face lucrul acesta, fiindca eu nu stiu de barbat?" Ingerul i-a raspuns: "Duhul Sfant Se va pogori peste tine, si puterea Celui Prea Inalt te va umbri. De aceea Sfantul care Se va naste din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu. Iata ca Elisaveta, rudenia ta, a zamislit, si ea, un fiu la batranete; si ea, careia i se zicea stearpa, este acum in a sasea luna. Caci nici un cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. Maria a zis: "Iata, roaba Domnului; faca-mi-se dupa cuvintele tale!" Si ingerul a plecat de la ea. (Luca 1:26-38).

Este minunat sa sarbatoresti de-a lungul sezonului de Craciun pe Isus Hristos, darul dat lumii de catre Dumnezeu. Cei care cred in Isus Hristos, daca mediteaza la ce a facut El in viata lor, au asa de mult de sarbatorit. El ne-a dat oportunitatea sa avem o relatie eterna cu Dumnezeu si o viata abundent binecuvantata pe pamant. Oricum, Craciunul este si timpul in care o persoana trebuie sa mediteze ce poate ea sa dea inapoi lui Dumnezeu datorita darului dat de Dumnezeu.

Ceea ce cere Dumnezeu de la noi este supunere. Intamplarea Craciunului scoate in evidenta un exemplu de supunere fantastic. Maria a aratat o supunere completa si totala, cand Dumnezeu i-a comunicat planul Sau de aducere a lui Mesia in lume. Ea nu a fost numai informata despre planul lui Dumnezeu, dar ea a fost si implicata in el. In acest fel, Maria a ramas un exemplu bun de

credinciosie si supunere fata de Dumnezeu.

Mai intai, supunerea fata de Dumnezeu cere ca tu sa fii la dispozitia Lui. In Luca 1:38, Maria isi declara supunerea intr-un limbaj foarte clar. Ea se numeste pe sine "roaba". Aceasta inseamna ca ea nu a avut o alta obligatie care s-o determine sa nesocoteasca indatorirea ei fata de Dumnezeu. Deasemenea, ea nu a fost interesata peste masura in alte lucruri, ci numai in relatia ei cu Dumnezeu. Atitudinea ei a fost asa cum spune apostolul Pavel in 2 Timotei 2:4: "Niciun ostas nu se incurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a scris la oaste."

Fiecare credincios trebuie sa se intrebe pe sine daca are in vedere acest model de supunere pe care l-a aratat Maria. Pana acum ai investit, ori te-ai implicat in lucruri care nu te lasa sa il servesti pe Dumnezeu? Esti tu la dispozitia lui Dumnezeu atunci cand este vorba de serviciul tau, de familia ta, de banii tai, de petrecerea zilnica a timpului liber pe care il ai, ori in prieteniile tale? Cel mai bun raspuns la testul acestor intrebari il poti da dupa cat timp cheltuiesti in aceste laturi ale vietii, comparat cu cat timp folosesti pentru lucrarea lui Dumnezeu.

In al doilea rand, supunerea fata de Dumnezeu implica credinta. Maria si-a demonstrat credinta prin acceptarea minunii in viata ei. Ea a acceptat sa fie obiectul minunii nasterii din fecioara. Ea a crezut ca Dumnezeu ce a zis, va face. Ea a umblat in credinta chiar daca ar fi costat-o foarte mult. Ea ar fi putut pierde posibilitatea de-a se marita, ar fi fost confruntata cu scornirile lumii, ba chiar si-ar fi putut pierde viata. Ea a zis: "... faca-mi-se dupa cuvintele tale." Fara nici un dubiu ca Maria a onorat pe Dumnezeu prin credinta ei si a trait adevarul spiritual pe care-l gasim in Evrei 11:6: "Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta."

Ce zici tu despre tine insuti? De-a lungul acestui sezon de Craciun vei fi tu supus lui Dumnezeu in toate laturile vietii tale? Ori Il vei accepta tu pe El in viata ta pentru prima data? "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecinica." (Ioan 3:16).

Dr. Doug Cassady, Missions Pastor
Traducere S.S.