Vrei Sa Fii Copilul Lui Dumnezeu ?

Povestirea intoarcerii unui om necredincios dintr-o viata de pacat la o traire noua cu Dumnezeu, ar putea fi asa cum este relatat dialogul din randurile care urmeaza. Ceea ce este important pentru tine e faptul ca aceasta ar putea fi si povestirea ta.
Necredinciosul: - Poti sa-mi spui cum a aparut omul?
Crestinul: - "Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu" (Geneza 2:7).
Necredinciosul: - Cine este Dumnezeul pe care L-ai amintit?
Crestinul: Dumnezeu, prin Biblie, zice oamenilor: "Sa stiti dar ca Eu sunt Dumnezeu, si ca nu este alt dumnezeu afara de Mine; Eu dau viata si Eu omor, Eu ranesc si Eu tamaduiesc, si nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea" (Deuteronom 32:39).
Necredinciosul: - Sunt eu un pacatos?
Crestinul: In Cuvantul lui Dumnezeu scrie: "... nu este om care sa nu pacatuiasca, ..." (1Regi 8:46; 2Cronici 6:36).
Necredinciosul: - Ce mi se va intampla daca raman cu pacatul asupra mea?
Credinciosul: - Vei fi judecat pentru toate aceste pacate ale tale, asa cum spune apostolul Pavel in Romani 2:2-3: "Stim, in adevar, ca judecata lui Dumnezeu impotriva celor ce savarsesc astfel de lucruri, este potrivita cu adevarul. Si crezi tu, omule, care judeci pe cei ce savarsesc astfel de lucruri, si pe care le faci si tu, ca vei scapa de judecata lui Dumnezeu?"
Necredinciosul: - Ce trebuie sa fac, ca sa scap de aceasta judecata?
Crestinul: "Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit" pentru ca "Cine va crede si se va boteza, va fi mantuit, dar cine nu va crede, va fi osandit" (Fapt Ap 16:31; Marcu 16:6).
Necredinciosul: - De ce iarta Dumnezeu pe cei ce cred in Isus Hristos?
Crestinul: - "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" (Ioan 3:16).
Fostul necredincios: - Acum cred si-mi pare rau de trecutul meu. ... Pot sa fiu botezat?
Crestinul: - "Daca crezi din toata inima se poate" (Fap.Ap.8:37).
Necredinciosul convertit: - Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, si Mantuitorul meu personal.
Crestinul: - "Scoala-te, primeste botezul, si fii spalat de pacatele tale, chemand Numele Domnului" (Fap.Ap. 22:16). ... Te botez in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant!
Credinciosul botezat: - Sunt eu de-acum un copil a lui Dumnezeu?
Crestinul: "Tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii a lui Dumnezeu" (Ioan 1:12).
Noul crestin: - Sunt salvat, fericit si vreau sa traiesc dupa voia lui Dumnezeu.
Crestinul: - "Pastreaza ce ai ca nimeni sa nu-ti ia cununa" (Apoc.3:11).
Acum tu cunosti ce trebuie sa faci, si anume sa crezi in Isus si sa te silesti sa faci voia Lui. Dumnezeu sa te ajute la acest lucru, pentru ca Sfanta Scriptura spune: "Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca pentruca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti." (Fapt Ap 17:30,31)

Patricia Burca 
Arad, Romania