proces de eliminare deducem ca exista o singura cale spre eternitate. Dar ca sa stii unde mergi, trebuie sa stii de unde pleci. Odata ce stii in ce crezi, trebuie sa te lamuresti si de ce crezi in acest lucru. Fiecare din noi are motive pentru care crede, sau nu, in existenta Divinitatii. Marea majoritate a oamenilor cred intr-un fel sau altul in viata eterna. Ca umanitate, nu avem dovezi in ceea ce priveste de unde venim, si unde mergem. Ori de crezi intr-o Divinitate, ori ca esti ateu, adevarul este ca nici unul din noi nu stie cu exactitate demonstrabila care este trecutul, si care va fi viitorul. Daca crezi in Dumnezeu, crezi pentru ca vezi proiectare in univers. Vezi ca lucrurile nu se intampla haotic, ci exista o ordine, de la lucrurile enorme, cum e universul, pana la lucrurile minuscule, cum sunt atomii. Nu stim de multe ori ce determina interactiunile dintre obiecte, si nu stim cum au luat fiinta, dar vedem ca a existat o inteligenta superioara care a proiectat toate aceste lucruri. Nu putem dovedi, in mod stiintific, ca aceste lucruri au fost create, dar credem ca cineva, si anume Dumnezeu, le-a creat. Daca esti ateu, crezi ca lumea a evoluat de-a lungul a miliarde de ani, si ca spita umana a evoluat din nimic in ceea ce este astazi; ca viata a aparut la intamplare, si ca pamantul s-a dezvoltat din nimic. Nu poti sa dovedesti nimic in mod stiintific, ci alegi sa crezi aceste lucruri. Teoria lui Darwin a fost doar atat - o teorie - care prin propria-i definitie nu poate fi demonstrata, si nu poate fi observata. Toate tentativele care incearca sa arate ca universul a aparut din nimic au acest cuvant in definitie - teorie - care implicit inseamna ca nu pot fi demonstrate. Este oarecum ironic faptul ca insasi ?tiin?a pe care o avem ne invata ca aceste teorii nu pot avea baza stiintifica. Din punct de vedere statistic, sansa ca o singura celula sa se autocreeze este de 1 impartit la un numar format din 341 milioane de numere: si aceasta fara sa tinem cont de probabilitatea statistica pentru care celula respectiva ar supravietui, sau s-ar multiplica. Adevarul este ca pentru a fi ateu nu se cere sa cunosti multa stiinta, ci se cere sa ai credinta enorma in teorii umane. In orice tabara esti, baza convingerilor tale nu se afla in stiinta sau cunostinta, ci in credinta in lucruri necunoscute. Dar oricat ai cauta in lume un raspuns la posibilitatea existentei Divine, doar Dumnezeu este Singurul care si-a manifestat prezenta catre om, si a oferit omului o modalitate de a se apropia de El. El l-a trimis pe Domnul Isus pe pamant ca dovada a existentei

Sale, cat si ca jertfa care sa ispaseasca pacatele umanitatii, pentru ca astfel sa putem exista in prezenta Lui. Nici o alta religie nu poate sa-ti arate un Dumnezeu care nu numai ca s-a apropiat de om, dar a gasit o modalitate de a se infatisa ca om, pentru ca omul sa poata beneficia pentru eternitate. Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, este singurul a carui existenta nu poate fi tagaduita, si este chiar confirmata de istorie. Este un fapt dovedit, nu un lucru in care trebuie sa ne punem o credinta oarba. El a fost pe pamant nu doar ca sa ne arate cum sa traim, ci si ca noi, uitandu-ne la El, sa vedem intr-un mod uman cum arata Dumnezeu.

    Poti sa crezi in ce vrei, si aceasta este o libertate pe care insusi Dumnezeu a dat-o omului. Ai o singura viata, pe care tu insuti trebuie sa decizi cum sa o traiesti. Dar aceasta viata are doua sezoane: viata umana, pe care o traim pe acest pamant, si viata eterna. Si ori crezi in existenta eternitatii, ori nu crezi, credinta ta nu schimba realitatea. Vei trai vesnic, insa intrebarea este unde vei trai? Dumnezeu a gasit o cale pentru ca omenirea sa poata fi mantuita, si sa poata petrece eternitatea cu El, si anume prin jertfa Domnului Isus "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan 3:16) Credinta in jertfa aceasta este singura modalitate prin care poti obtine mantuirea. Nu numai atat, dar Dumnezeu nu accepta nici o alta metoda pentru mantuire "In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti" (Fapte 4:12) Cuvantul Domnului nu spune ca in acest Nume putem fi mantuiti, El spune ca doar in acest Nume TREBUIE sa fim mantuiti. Daca vrei sa primesti mantuirea de pacate, si daca vrei sa traiesti eternitatea langa Dumnezeu, TREBUIE sa-L primesti pe Domnul Isus ca Domn si Salvator al vietii tale.

    Traim in mijlocul necunoscutului; nu stim, ca umanitate, de unde venim, si nu stim unde mergem. Poti sa traiesti in intuneric, batut de vanturile teoriilor sau de credinte desarte, sau poti chiar astazi, sa crezi si sa-ti incredintezi viata in mana lui Dumnezeu. Iar daca accepti astazi sa-ti pui credinta in Dumnezeu, vei sti de unde vii, si vei sti unde vei merge. Dumnezeu iti va binecuvanta trairea ta de pe acest pamant, si iti va pregati un loc langa El in vesnicie.

Corneliu