PUTEREA Mi-a fost data in Cer si pe Pamant" (Matei 28:18), iar cei ce L-au urmat au propovaduit aceasta realitate: "pentru noi nu este decat ... un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi." (1Corinteni 8:6)

    Cu privire la Domnul Isus si rolul Sau in refacerea legaturii intre Dumnezeu si om, as vrea sa mai citez cateva versete din Biblie. In Faptele Apostolilor 4:12 Cuvantul lui Dumnezeu spune cu privire la Domnul Isus: "In NIMENI ALTUL nu este mantuire, caci nu este sub cer NICI UN ALT NUME dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti"; iar la 1Timotei 2:5 este scris: "este UN SINGUR MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni: omul ISUS HRISTOS." In Evanghelia dupa Ioan 14:6 Domnul Isus spune: "Eu sunt CALEA, ADEVARUL si VIATA. Nimeni nu vine la Tatal decat PRIN MINE".

    Aceste versete (si multe altele ) exclud cu desavarsire alte persoane sau fiinte de pe pamant sau din cer (barbati, femei, sau ingeri) oricat de sfinti ar fi fost sau ar fi, sa-L inlocuiasca pe Domnul Isus in rolul Sau de MIJLOCITOR intre Dumnezeu si om. Oricat de sfinti ar fi fost sau ar fi cineva, tot a avut sau are pacate; Biblia spune ca TOTI oamenii au pacatuit (Romani 3:23). Au fost si sunt oameni deosebiti, dar nu ei au murit pentru salvarea omenirii din pacat, ci Domnul Isus a murit si pentru iertarea pacatelor lor, iar apoi, ca oameni mantuiti si sfinti i-a folosit in predicarea mesajului de mantuire pentru alti oameni.

    Dintre toti care au trait vreodata pe Pamant NUMAI DOMNUL ISUS HRISTOS a fost fara pacat, si NUMAI EL a fost trimis de DUMNEZEU TATAL pe Pamant sa salveze omul din pacat si acum El este Singurul Mijlocitor pentru noi la Dumnezeu (Romani 8:34). Dupa cum putem vedea, Dumnezeu Si-a facut partea Lui in intregime si fara cusur!

(Continuare in numarul viitor)

Ioan Burca, sepreusanul
Doctor Ón Teologie   
Atlanta, Georgia     

Cerceteaza-ti Credinta

    Omul crede in multe lucruri. De la lucrurile cele mai banale, pana la lucrurile cele mai filozofice, omul crede intr-un fel sau altul. De multe ori credem un anume lucru doar pentru ca avem o anumita opinie. In acelasi timp, avem opinii despre lucruri care nu au nici o importanta in viata - sau cel putin importanta foarte redusa - in timp ce nici nu ne punem intrebarea ce credem despre lucruri importante. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care multi oameni aleg sa-l ignore, este subiectul existentei lui Dumnezeu, cat si despre persoana Domnului Isus.

    De multe ori traim zilele vietii noastre fara sa ne dam seama ca credem in anumite lucruri. Cand conducem o masina, traim cu credinta ca atunci cand vom apasa pedala de frana, frana va actiona si va incetini masina. Este un lucru pe care alegem sa-l credem in virtutea asteptarilor noastre. Daca nu am crede lucrul acesta, nu am conduce masina. Credem de asemenea ca in urmatoarele 20 de secunde toti vom respira, si plamanii ni se vor umple cu aer. Marea majoritate nu stim detaliile aparatului respirator, dar credem ca el va actiona corect. Multi oameni insa nici nu se gandesc la ce cred despre lucrurile cele mai semnificative ale existentei lor. Suntem preocupati de problemele de zi cu zi, si multi nu se gandesc la intrebarile de baza ale existentei umane. Intrebarea cea mai fundamentala pentru fiecare om, este cea a existentei lui Dumnezeu. Oricat ar incerca omul sa evite aceasta intrebare, adevarul este ca viata fiecaruia, si felul in care si-o traieste, este definita de raspunsul la aceasta intrebare, cat si de procentajul incredintarii acestui raspuns. Daca crezi in Dumnezeu, iti vei trai viata dupa cum crezi ca-ti cere Dumnezeu. Daca esti musulman, iti vei trai viata dupa cum crezi ca-ti cere Alah. Daca esti ateu, iti vei trai viata, in cel mai bun caz, dupa cum iti dicteaza societatea ca este etic. Dar in oricare categorie ai fi, trebuie sa te intrebi in primul rand acest lucru: In cine crezi? Nu e destul sa crezi in ceva pentru ca parintii, sau familia, sau prietenii cred intr-un anumit lucru. Iti datorezi tie insuti sa raspunzi acestei intrebari, pentru ca raspunsul la aceasta intrebare defineste o mare parte din cine esti tu. Sunt multi care cred in mai multe religii, sau in teoria ca orice fagas ai lua te va duce tot in cer, dar o simpla analiza a religiilor arata ca fiecare religie se considera exclusiva in acest lucru. Nici o religie nu accepta posibilitatea ca o alta religie poate sa duca la acelasi viitor etern fericit, deci prin simplul