Religia Adevarata sau Calea Salvarii

    Multi oameni se intreaba si intreaba pe altii: "Care este religia ADEVARATA?" Intrebarea e justificata, pentru ca in lume sunt multe religii, si chiar cele ce se numesc crestine sunt destule. Oamenii dau diferite raspunsuri la aceasta intrebare, raspunsul fiecaruia depinzand de religia pe care o are omul respectiv. Raspunsurile si parerile oamenilor pot fi multe, dar numai o singura parere, un singur raspuns conteaza: RASPUNSUL LUI DUMNEZEU! In materie de religie parerile personale nu conteaza decat daca ele sunt ACELEASI cu parerea lui Dumnezeu! Cineva imi spunea ca religia lui e mai buna pentru ca e mai veche. Problema e pusa gresit. O religie poate fi ADEVARATA sau FALSA! Daca e adevarata e BUNA, iar daca e falsa NU E BUNA! (Cine a vazut bani falsi, buni? Ei doar pacalesc pe cei ce nu-i cunosc, exact ca religiile false).

    Pentru a intelege mai bine acest lucru, referitor la subiectul discutat, trebuie sa incepem chiar de la inceputul omenirii cand Dumnezeu dupa ce a creat pe om, avea LEGATURA directa cu el. Prin caderea omului in pacat, legatura dintre Dumnezeu si om s-a RUPT. Asta din cauza ca Dumnezeu e sfant si nu poate accepta pacatul si pentru ca "plata pacatului este moartea" (Romani 6:23), adica despartirea de Dumnezeu, ruperea legaturii cu El; moarte nu inseamna nihilism (incetarea existentei), ci despartire, separare; a sufletului de trup, a omului de Dumnezeu, sau a sufletului de Dumnezeu, pe veci: "Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre" (Efeseni 2:1). Dumnezeu e SFANT si DREPT, dar El e si BUN si a cautat sa refaca legatura dintre El si om. In vechime, Dumnezeu a acceptat sa fie varsat sangele unui animal (exemplu un miel ), sa fie adusa o jertfa, sa moara acel animal in locul omului vinovat de pacat, omul fiind absolvit de pacat si dreptatea lui Dumnezeu satisfacuta. Mai tarziu, Dumnezeu a dat legi precise celor descinsi din omul credintei, AVRAAM, adica evreilor care formau poporul Israel, prin robul Sau Moise, referitor la ritualul jertfelor. Datorita credintei si supunerii sale fata de Dumnezeu, Avraam a primit promisiunea lui Dumnezeu ca din el va iesi un popor, de care se va ingriji El insusi. Dumnezeu a dat lui Israel cele 10 porunci si multe alte porunci pe langa acestea, evreii devenind poporul ales, singurul popor din acea vreme care se inchina Dumnezeului adevarat. Dumnezeu a avut de-a lungul vremii oameni deosebiti prin care a lucrat si a facut lucruri minunate pentru acest popor. Dar Israel s-a dovedit a fi indaratnic. Omul s-a dovedit a fi incapabil de a implini legea data de Dumnezeu. Ca urmare, Dumnezeu i-a pedepsit in multe randuri si in multe feluri. Neascultarea lor a dus la ruperea legaturii dintre Dumnezeu si ei pe o perioada de 400 de ani. Cu acesti 400 de ani s-a incheiat o perioada lunga de incercari ale lui Dumnezeu de a reface si mentine legatura cu omul. Implinirea Legii, a poruncilor date de Dumnezeu poporului Israel prin Moise, a fost UNICUL mijloc de-a se restabili legatura dintre Dumnezeu si om. Aceasta era UNICA RELIGIE ADEVARATA la acea vreme. Toate celelalte erau false. Aceasta religie adevarata putea fi gasita numai in poporul Israel, pentru ca numai ei aveau Legea.

    Aceasta e prezentarea (foarte pe scurt, desigur) a ceea ce s-a intamplat in omenire din punct de vedere spiritual, pe o perioada de mii de ani. Chiar daca din acea perioada trecuta si incheiata, descrisa in Biblie (mai exact in Vechiul Testament), noi cei de azi putem lua invataturi bune date de Dumnezeu, oamenii se intreaba care-i situatia dupa acea perioada pana astazi. Ce solutie a gasit Dumnezeu, dupa varianta cu Legea, pe care omul nu a putut-o tine? Care e RELIGIA ADEVARATA pentru vremea noastra?

    Dupa intunericul spiritual al celor 400 de ani, iata ca apare o mare lumina, "LUMINA LUMII" - ISUS HRISTOS - FIUL LUI DUMNEZEU! El S-a dezbracat de gloria cereasca si a coborat aici in mocirla pamantului, pentru a salva pe omul pacatos care era pierdut, mort spiritual, despartit de Dumnezeu. El a fost trimis de Dumnezeu si a acceptat acest lucru. Chiar si numele Lui pamantesc spune aceasta: "ISUS", insemnand "SALVATOR", iar "HRISTOS" (in greaca) sau "MESIA" (in ebraica), insemnand "TRIMIS". Deci ISUS HRISTOS inseamna SALVATORUL TRIMIS de Dumnezeu pe Pamant. El a fost proorocit, prevestit, promis ca va veni pe Pamant, inca de la caderea primilor oameni in pacat - Eva si Adam - (aceasta este ordinea caderii lor