Momente De Decizie

    Daca ne-am putea trece mana peste viata noastra cum ne trecem mana peste o harta in relief, am simti cum unele momente, unele evenimente ies in evidenta, mai importante, mai semnificative decat celelalte. Le pastreaza memoria intacte cu imaginile si simtamintele vii si proaspete, nealterate de timp, nesterse de spatiu. Aud si-acum scartaitul zapezii din noaptea aceea clara cand parca si stelele au inghetat si care a fost pentru mine momentul intoarcerii mele catre Dumnezeu. Aceste momente impletesc dimensiunea fizica cu cea spirituala si hotararile luate le afecteaza pe amandoua.

    Viata pe acest pamant a lui Isus din Nazaret a fost cu totul deosebita, incepand cu faptul ca nasterea Lui din fecioara a fost proorocita cu sute de ani inainte, si sfarsind cu invierea si ridicarea Sa la cer. Dar chiar si in viata Lui cu totul deosebita au fost unele momente, unele evenimente mai importante decat altele. Unul din aceste momente il vedem descris in Evanghelia dupa Ioan capitolul 12. Isus stie ca se apropie timpul mortii Sale si de aceea le spune ucenicilor Sai o pilda ca sa le reveleze importanta acestei morti, cat si importanta de a-L urma. El zice: "Adevarat, adevarat, va spun, ca, daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce multa roada. Cine isi iubeste viata, o va pierde; si cine isi uraste viata in lumea aceasta, o va pastra pentru viata vesnica. Daca Imi slujeste cineva, sa Ma urmeze; si unde sunt Eu, acolo va fi si slujitorul Meu. Daca Imi slujeste cineva, Tatal il va cinsti. Acum sufletul Meu este tulburat. Si ce voi zice?... Tata, izbaveste-Ma din ceasul acesta?... Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta! Tata, proslaveste Numele Tau!" Si din cer, s-a auzit un glas, care zicea: "L-am proslavit, si-L voi mai proslavi!" (Ioan 12:24-28).

    In aceste momente critice, de decizie, in ciuda perfectiunii Sale si chiar din pricina perfectiunii Sale, Isus ar vrea sa fie izbavit de ceasul mortii Sale, aceasta fiind nu numai o moarte fizica ci si incarcarea cu pacatul lumii, o povara mai mare, mai grea decat ne putem imagina. Toate cruzimile, omorurile, viclesugurile, curviile, necuratiile, vrajitoriile, minciunile si toata stricaciunea spirituala, morala si fizica a lumii, incarcate pe fiinta Lui desavarsita. El stie ca Tatal, in acele momente cumplite, isi va intoarce fata si stie ca va striga "Dumnezeul meu pentru ce M-ai parasit?" Aceasta temporara ruptura spirituala de Tatal, cu care de fapt e una, din pricina pacatului lumii e aproape mai mult decat poate sa rabde. Inima lui Dumnezeu, perfecta in dreptate si bunatate, sfasiata in doua din pricina pacatului meu si-al tau. Si mai stie Isus ca nici moartea fizica nu va fi usoara, ca va fi inceata si dureroasa, cum a fost prevestita in Psalmi: "Am ajuns ca apa, care se scurge, si toate oasele mi se despart; mi s-a facut inima ca ceara, si se topeste inauntrul meu. Mi se usuca puterea ca lutul, si mi se lipeste limba de cerul gurii: m-ai adus in tarana mortii. Caci niste caini ma inconjoara, o ceata de nelegiuiti dau tarcoale imprejurul meu, mi-au strapuns mainile si picioarele" (Psalm 22:14-16)

    Desi stie toate acestea, Isus stie mai presus de toate care e voia Tatalui si de aceea spune: "Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta! Tata proslaveste Numele Tau!" Acesta e momentul cand in ciuda a toate, Isus accepta voia Tatalui, schimband astfel pentru totdeauna destinul lumii, vesnicia mea si-a ta, a tuturor celor ce accepta si cred in jertfa Lui. Caci El a murit pentru pacatul nostru si a inviat pentru indreptatirea noastra. Dumnezeu Tatal a acceptat jertfa Lui si astfel in moartea si invierea Lui putem avea si noi lumina si speranta, viata pentru totdeauna cu El.

    Acum e momentul deciziei care poate sa determine unde iti vei petrece vesnicia: in iad sau rai, in pedeapsa vesnica sau in prezenta lui Dumnezeu. Acum e momentul cand cei ce suntem ai lui Isus Hristos trebuie sa decidem daca suntem gata sa-L urmam, daca ne iubim mai mult viata pe acest pamant sau pe Isus Hristos. Dupa invierea Sa, El a spus : "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu Sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin." (Matei 28:18-20)

    Din toate momentele importante care ies in relief in viata ta, ori ca sunt in frageda tinerete, ori ca sunt la maturitate sau batranete, fie ca decizia de-a crede in El, de a-L sluji si de-a face ucenici pentru El sa fie cele mai proeminente, caci de ele depinde nu numai valoarea vietii ce-o traiesti pe acest pamant, ci si vesnicia. Amin

Simona Selejan
Odessa, Texas